sâmbătă, 24 noiembrie 2012

tutorial cutie cadouri origami

De multe ori in handmade detaliile fac diferenta, de aceea oferirea unui produs intr-un ambalaj dragut este mai mult decat necesara. Un plic sau o punguta de plastic sunt utile si ieftine, insa nu ofera personalizarea pe care uneori ti-o doresti si nu pun produsul in valoare. De aceea va prezint un tutorial pentru realizarea unei cutiute de cadouri printr-o metoda rapida, care nu necesita lipire sau decupare si care va salveaza cand sunteti in pana de ambalaje elaborate.

Aveti nevoie de o bucata de hartie taiata in forma de patrat, dimensiunea putand sa difere in functie de marimea pe care vreti sa o aiba cutiuta la final. In imaginile de mai sus eu am inceput cu un patrat de 9 cm pentru ca aveam un rest de hartie disponibil, si a iesit o cutiuta destul de mica

1.Se indoaie hartia in jumatate, rotiti 90 de grade si indoiti si in cealalta directie.
2.Se indoaie fiecare din cele 4 colturi catre centru
3.Se indoaie toate cele 4 laturi catre centru (fig 4-6)
4.Se deschide hartia si se ridica varful indoind partile laterale astfel incat sa se intareasca cele doua colturi, apoi varful se indoaie spre interior peste colturi, presand marginea pentru a se fixa (fig 7-9)
5. Se procedeaza la fel cu varful opus, presand astfel incat varfurile sa ramana in interior si marginile sa fie rigide.
Pentru capacul cutiei se procedeaza la fel, dar patratul trebuie sa fie cu 1 cm mai mare.

Pentru efect maxim eu recomand sa folositi hartie cat mai colorata, capacul poate sa fie accesorizat cu panglici, etichete, nasturi etc, sau puteti chiar sa legati cutiuta cu o sfoara/panglica draguta.
Nu va limitati doar la post-it-uri, puteti recicla in acelasi timp, facand cutiutele din copertile unor reviste sau chiar din ziare, de ce nu.
Ca mai jos:


Eu am gasit hartiile de mai sus intr-o revista, erau date gratuit pentru papercraft, dar eu le-am folosit pentru capacele cutiutelor . A fost greu sa ma hotarasc ce parte a hartiei sa folosesc, pentru ca imprimeurile erau dragute pe ambele parti :)))

Modele pe care am reusit sa le fac pana acum...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu